Bitki wolowe roladki

https://ecuproduct.com/de/motion-free-der-beste-balsam-fur-ihre-gelenke-und-muskeln/

Czy zapewne istnieć trochę lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie jasny i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, pragnie być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso stawało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a wraz nie tak mocno, by kotlet nie był za mały, inaczej podzieje na soczystości. Dodatkowo w przypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w znaczącej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do ciała, by kupiło odpowiednią grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, którym będziemy potrafili sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. A przy większej mierze kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak stosujemy do nich ciało nieco niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w sklepach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością robi się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można łatwo opaść z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w trudnej dawek, lub z surowego mięsa, oszczędźmy sobie wartości i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle przydatna w obsłudze - wystarczy dać do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby każde swoje kotlety były rozbite równomiernie, łatwo i chętnie, wtedy nie jest wspanialszego rozwiązania, gdy tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest to taki poważny nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w zajęciu w czystości, dodatkowo nie przesadnie kosztownym, jak umiało się zdawać.